Ma pregateam sa intru cu Happy, catelusa mea, in casa, dupa plimbarea de dimineata. Ma apropii de scara blocului si Happy incepe sa traga in partea opusa. Cand ma intorc, vad un pui de mata, care statea zgribuluit pe un canal, in mijlocul strazii, incercand sa se incalzeasca. Era noiembrie si un frig de inghetau pietrele.

Zic „Ok, hai sa-l mut pe iarba, ca daca vine o masina il face praf”. Il iau frumos, il duc pe trotuar si ma intorc spre scara. In zece secunde simt ca ma inteapa ceva in picior. Intepaturile incepeau de la glezna si urcau rapid spre sold. Era puiul de mata care urca pe mine fara niciun stres. Zic „Nuuu, n-ai cum sa faci asta…”. Tin sa mentionez ca in casa aveam o pisica, plus cainele meu.

Eram total incurcata si cu un ghem viu agatat de mine. Pana in momentul ala nu prea relationam cu pisicile, nu le intrelegeam si ma tineam departe de ele asa ca… nu prea stiam ce sa fac.

Mi-am facut curaj si am luat-o cu mine in casa, dar trebuia sa plec la serviciu. I-am facut culcus pe balcon, unde sa nu aiba acces cealaalta pisica sau cainele meu, am inconjurat-o de cateva sticle cu apa calda, i-am facut cateva poze si am iesit pe usa, in timp ce postam pe Facebook: „Ajutati-ma sa-i gasesc om care sa o ia de la mine pana diseara. E URGENT”.

Seara am dus-o la veterinat si am descoperit ca e racita si ca trebuie sa faca antibiotic o saptamana. M-am asigurat ca nu reprezinta niciun pericol daca o pun in contact cu celelalte animalute ale mele, asa ca, le-am facut cunostinta.

Cererile pentru ea au inceput sa curga, insa i-am amanat pe toti, spunandu-le ca o mai tin eu cateva zile pana termina antibioticul. Din prima seara mi-a dormit pe gat. Eram socata… nu stiam nicio mata care sa fie atat de afectuaosa. Voia ceva, se urca la propriu pe mine. Voia sa manance, imi cerea, mieuna si ma ducea la locul respectiv. Ma facea sa ma indragostesc de ea in fiecare zi.

Dupa o saptamana, i-am anuntat pe toti oamenii care o voiau ca nu mai e pentru adoptie, am terminat tratamentul, i-am cumparat tot ce a vea nevoie, am pupat-o pe bun venit si i-am spus: GHEM.

Full stack web developer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *